Odred izviđača Ravangrad, Sombor

Odred izvi?a?a „Ravangrad“ je nepoliti?ka i neprofitna organizacija, koja se bavi neformalnim obrazovanjem mladih. Otvoren je za sve bez obzira na pol, veru, uzrast, nacionalnost, socijalni status i politi?ku i drugu orijentaciju. Odred okuplja mlade ljude koji vole druženje, prirodu, putovanja i tako žele da pomognu drugima i svojoj planeti.

Program za mlade sprovodi se uz pomoć skautskog metoda čiji su osnovni elementi rad u malim grupama, učenje kroz rad i direktno iskustvo, život u prirodi, pridržavanje izviđačkim zakonima i zavetu, simbolički okvir i progresivna šema razvoja, a sve to uz značajnu pomoć odraslih.

Tradicija izviđača u Somboru datira od 1953. godine i od tada do danas ne prestaje sa radom. Odred u Somboru je član Saveza izviđača Vojvodine i Saveza izviđača Srbije, pa tako i Svetske organizacije skautskog pokreta, World Organization of the Scout Movement (WOSM ). Pokret okuplja preko 28 000 000 članova, u 160 zemalja sveta. Svetska organizacija je 2007. godine proslavila svoj 100. rođendan, a izviđačka organizacija u Srbiji koja je jedna od osnivača WOSM svoju stogodišnjicu obeležava ove godine.

Odred izviđača „Ravagrad“ razvija se i prilagođava potrebama mladih. Okuplja decu i mlade kontinuirano prilagođavajući svoj program njihovim interesovanjima. Pored toga, Odred objedinjuje školu i porodicu, razvijajući kod mladih ljudi znanje, potrebe za istraživanjem, želju za novim saznanjem, veštine i odgovornost prema sebi, drugima i zajednici. Putovanja, takmičenja, seminari, rekreacija, izleti i drugo, organizuju se sa ciljem da mladima pomognu u njihovom fizičkom, duhovnom, emotivnom, društvenom, kreativnom i intelektualnom razvoju. Članovi i vođe su volonteri, koji uživaju u izviđaštvu, pomažući drugima, razvijajuću karakter solidarne, posvećene i odgovorne osobe.

Svi članovi Odreda su mladi ljudi. S obzirom na uzrast, deo članstva preuzima odgovornosti u rukovodstvu organizacije. Od 50 članova Odreda, 35 su starosti između 15 i 30 godina a ostalih 15 su mlađi od 15 godina.

Tagged under Sombor OI Ravangrad

Kontakt info

Sonćanski put 24
25000 Sombor

Telefon: 063 520 599
e-mail: office@scouts.org.rs
web: www.scouts.org.rs

Obaveštenja SIS