Mladi su zakon - konkurs 2013.

Resurs centar za Zapadnoba?ki okrug, Odred izvi?a?a "Ravangrad"uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuje

KONKURS

za finansiranje

OMLADINSKIH PROJEKATA

U CILJU PODSTICANJA AKTIVIZMA I VOLONTERIZMA MLADIH

za Zapadnobački okrug

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Resurs centar za Zapadnobačkiokrug, Odred izviđača "Ravangrad"vas poziva da učestvujete na konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata „MLADI SU ZAKON“.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstiče aktivizam i volonterizam mladih širom Srbije!
TEME KONKURSA:
Konkurs je namenjen vama, kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje:

motivišete i druge mlade, stvarate uslove i aktivnosti za aktivno i kreativnoprovođenje slobodnog vremena
učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme
i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima

promovišete solidarnost i humanost
promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
promovišete zdrave i bezbedne stilove života
učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
podstičete preduzetnički duh kod mladih
promovišete osnovne vrednosti EU među mladima.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zapadnobačkog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Napomena za vas: ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih, Resurs centar za Zapadnobački okrug Vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evidentirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog prijavnog formulara do 15. juna 2013. godine na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili poštom na sledeću adresu:Odred izviđača Ravangrad, Sonćanski put 24, 25000 Sombor, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.
Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti u prilogu ove vesti ili na omladinskom Internet portalu: www.zamislizivot.org, a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti Odredu izviđača Ravangrad iz Somboraputem elektronske pošte na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na broj: 069 717 550.
Prijavi se na konkurs koji traje od 29. aprila do 15. juna 2013. godine!

Tagged under Mladi su zakon Konkurs

Kontakt info

Sonćanski put 24
25000 Sombor

Telefon: 063 520 599
e-mail: office@scouts.org.rs
web: www.scouts.org.rs

Obaveštenja SIS